Sanna Alvtegen

"The rythm of reproduction". Porslin.
"The rythm of reproduction". Porslin.
"Treat". Stengods.
"Teapot". Stengods.
"Lady in check". Porslin.
"Checked". Stengods.

Våren 2020 studerar jag min sista termin keramik i Leksand och bygger samtidigt upp en egen verkstad på min lilla gård i Arvslindan, Gagnef. Det jag särskilt uppskattar med tiden i skolan är att få utrymme till att vara kreativ utan krav på att producera eller vara effektiv.

"Artist kit". Stengods.

Tiden försvinner när jag får sitta med en bra ljudbok i lurarna och dekorera en skulptur med små, små handmålade rutor eller bygga något utan att ha mer än en aning om vad det ska bli. Jag hoppas kunna bevara åtminstone delar av den friheten även efter skoltiden.

"Mugs". Stengods.
"Pots". Stengods.

Utöver att skulptera drejar jag gärna och jag tilltalas av tanken på att göra föremål som kommer att användas.

Mina drejade bruksföremål håller jag helst stilrena, får de färger är de oftast ljusa eller jordiga. Dels för att de ska hålla stilmässigt över tid, men det handlar också om funktionen – jag vill att du ska se vad du äter och dricker ur mina skålar och koppar och se färgen på smutsvattnet när du målar i sällskap med min penselmugg.

Keramikpodden

Tillsammans med min klasskompis Frida Karlsson gör jag Keramikpodden, Sveriges första och enda podcast som helt och hållet ägnar sig åt keramik. Ett nytt avsnitt släpps varannan söndag och du hittar podden där poddar finns.

Sanna Alvtegen

Sanna.alvtegen@gmail.com

www.sannaalvtegen.se

Instagram: @sannaalvtegen