Nora Hellsén

"1. Se mig". Silver och plast.

1. Se mig

Jag hittar ett fint föremål i affären och bestämmer mig för att köpa det. Jag väntar på att bli sedd, förstådd. Jag väntar på att någon ska hitta mig, se hela mig och älska mig.

 

"3. Släng mig". Silver och plast.

3. Släng mig

Föremålet börjar bli för slitet och fungerar inte som det ska längre. Jag tröttnar och slänger det i papperskorgen. Jag blir dumpad. Min partner har tröttnat på mig, den bleka kopia som finns kvar. Jag har gett bort mig själv till ovarsamma händer. Jag är ersättbar.

 

FÖRBRUKA MIG

Det jag inte förstår är att jag är föremålet och föremålet är jag. Vi har gått igenom samma resa och är nu båda kasserade. Vi är slitna, trasiga, dränerade på färg. Kan vi lagas och användas igen? Kan vi smältas ner och stöpas om, börja på nytt? Eller är vi oåterkalleligt förbrukade?

"2. Använd mig". Silver och plast.

2. Använd mig

Jag tar hem föremålet och använder det. Sakta slits det ut och ser inte längre likadant ut. Jag anpassar mig efter min partner och kompromissar. Jag ger hela mig och låter min partner konsumera, använda mig. Till slut känner jag mig sliten, trasig och har tappat bort en stor del av mig själv.

"4. Laga mig". Silver och plast.

4. Laga mig

Med lite tid och skicklighet kan mitt gamla föremål gå att laga. Det kommer dock alltid vara bräckligare, fulare. Jag är vilsen efter min avslutade relation. Kvar finns trauman av saknad, sorg och svek. Jag tror inte längre på kärleken. Kan jag någonsin lagas eller är jag alltför trasig?

Gränsen mellan skämt och allvar är hårfin. Skapar jag med humor eller bitterhet?

"Strutting the savannah". Silver och kork.
"Vardagsmaskinen". Silver, kattöga, hessonitgranat.
"Next stage". Silver.
"A subtle period, Always"
"Water park ring". Silver, lackfärg.
"Ball pool ring". Silver, play dough, akrylglas, resin.
Nora Hellsén

Instagram: @studionorahellsen
Telefon: 0735737810