Nicole Fhors

Nicole har sina rötter i Chile, men är uppvuxen i den lilla kommunen Karlsborg i närheten av de västgötska Tivedsskogarna.

Naturen och djur av alla de slag har alltid haft en mycket central roll i hennes liv – och under uppväxten var det främst kärleken för hästar som stod i fokus. Hon lämnade hemorten och barndomshemmet som femtonåring, för att efter gymnasiet bosätta sig på de spanska Balearerna ett par år innan hon återvände till Sverige för att studera till högstadie-/gymnasielärare. Under årens lopp har hon kommit att pröva på många olika yrken, i många olika branscher men ständigt återkommit till en och samma sak – det är något eget hon velat bygga upp.

Med tiden kom hon att sadla om från hästtjej till kvinnlig musher och även om hon ännu tar varje chans att spendera tid på hästryggen, så är det draghundarna som är det centrala och den stora passionen i hennes liv. Många var det som blev förvånade när den soldyrkande tjejen som hatade vintrar och frusna fingrar bestämde sig för att det var i svenska fjällen hon skulle bo för att leva musherdrömmen fullt ut. Bortsett från hundarna så har Nicole också en mycket stor passion för konst, musik och det kreativa skapandet. När hon inte driver Raxeira’s ägnar hon sig också åt skrivandet och konstnärskapet, som är ett utav hennes de andra ben hon yrkesmässigt står på. Under 2018-2020 har hon parallellt som hon byggt upp och drivit verksamheten studerat Kreativt Entreprenörskap vid Leksands Folkhögskola.

SLÄDHUNDSVERKSAMHETEN
Raxeira’s Hundspannsupplevelser är ett litet företag verksamt inom besöksnäringen i Jämtlandsregionen. Företaget är grundat och drivs av Nicole Fhors, som sedan våren 2018 bott och verkat permanent i den lilla fjällnära byn Glöte, intill Lofsdalen. Under 2020 förflyttas verksamheten till Strömsund kommun, Jämtland.

Raxeira’s erbjuder personliga outdoorupplevelser tillsammans med draghundar under vinter, sommar och höst, med ett stort fokus på en hundnära och genuin upplevelse där man som gäst får chansen att vara delaktig och komma bakom kulisserna på en slädhundskennel.

www.raxeiras.se
Instagram: @raxeira_huskies
Facebook: facebook.com/raxerias